AAly ry

Akateeminen Aurajokilaivuriyhdistys ry (lyhyemmin AAly) on perustettu 22. syyskuuta 1995. Siis melko pian ensimmäisen laivuritutkinnon jälkeen. AAly ry on tiedekuntarajoista riippumaton Turun yliopiston ylioppilaskunnan alayhdistys, jonka toimintaa luotsaa kahden vuoden toimikausiksi valittava 3-6-henkinen hallitus. Syksystä 2013 lähtien toiminnan fyysisenä tukikohtana on palvellut uusi toimistotila Ylioppilastalo B:n osakuntatiloissa vanhan A-talon toimiston siirryttyä historiaan Ylioppilastalojen remonttiprojektin vuoksi.

Nykyisellään, tutkinnon järjestämisen lisäksi, yhdistys organisoi vuosittain yhdestä kahteen yökerhobileet yhdessä jonkin muun ainejärjestön kanssa sekä kiitosbileet kevään tutkinnon toteuttamiseen osallistuneille. Yökerhobileistä merkittävimmät ovat tietenkin maaliskuiset Jäänsärkijät, joissa hyvän meiningin ohessa myydään vuoden ensimmäiset AATU-liput erityisen edulliseen hintaan. Pikkujouluja on vietetty joinakin vuosina esimerkiksi huhtikuussa ja keväällä 2015 juhlistettin yhdistyksen 20-vuotista taivalta vuosijuhlien merkeissä. Satunnaisesti voi olla muutakin kivaa ja vapunaattona toimistolla boolinjanoisille tarjoiltava vappubooli lienee jo mainettaankin legendaarisempi. Nykyisin olemme myös yhdessä Turun yliopiston osakuntien kanssa mahdollistamassa Osakuntasalin toiminnan.

Yhdistys tiedottaa toiminnastaan bilemainoksilla sekä jäsenille suunnatulla sähköpostilistalla ja löytäähän meidät tietysti myös Facebookista. Lisäksi meillä on IRCNetissä suunnilleen kaikissa mahdollisissa ja joskus mahdottomissakin asioissa palveleva kanava #aatu.

Aurajokilaivuriyhdistyksen jäseneksi ovat tervetulleita kaikkien alojen opiskelijat haalariin tai sen puutteeseen katsomatta. Liittyminen tapahtuu vapaamuotoisella, mutta arkistointikelpoisella hakemuksella, kunhan jäsenkandidaatilla on intoa olla mukana hienoakin hienomman tapahtumamme järjestämisessä. Virallisesti liittymismaksu on 2 euroa ja jäsenmaksu 0,10 euroa/vuosi. Kannatusjäseneksi voi liittyä 50 euron hintaan.